Skip to main content

P&O FERRIES: NIEUWS OVER DE TILBURY ROUTE

06 februari 2024

logo fnv

 

STARTDATUM 10 MAART 2024

 

Beste leden,

Vandaag is er weer gesproken over de Tilbury route en de toekomst van P&O Ferries. Het goede nieuws is dat de Tilbury route vanaf 10 maart gaat starten. Het werkschema voor de Tilbury route is rond inclusief de ploegentoeslag.

Vervolgens wil P&O management ook al een nieuw basisrooster afspreken voor het geval de Tilbury route niet succesvol zal zijn. Hierop hebben wij gezegd dat dit nu niet aan de orde is omdat er eerst maar eens gestart moet worden met de Tilbury route.

Wij hebben nu de afspraak gemaakt dat P&O management een compleet voorstel op papier gaat zetten wat wij dan de komende maanden met jullie in alle rust (en met veel werk op de Tilbury route) willen bespreken. Dat zal dan uiteindelijk moeten uitmonden in een nieuwe CAO met als ingangsdatum 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025.

Wij spreken de wens uit dat iedereen de komende maanden met een positieve maar kritische blik naar het voorstel over het basisrooster gaat kijken en met ons VAB-bestuur dit gaat bespreken.

Op 7 mei 2024 is er weer een overleg gepland met het management. Tijdens dit overleg is het de bedoeling dat wij met jullie input terugkoppeling geven op het basisrooster.

Hieronder het Tilbury-rooster met een schematoeslag van 28,28% op basis van het 14-weeks rooster.  Bij een 10-weeks rooster zal de toeslag iets hoger zijn.

PO Tilbury rooster

Met vriendelijke groet,

Niek Stam – bestuurder FNV Havens en VAB P&O Kade