Skip to main content

KABINET OP OORLOGSPAD

12 april 2018

Stop de War on Workers

OP 1 MEI GAAN WIJ EEN KIJKJE NEMEN IN DEN HAAG

Beste leden van FNV Havens,

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. In Den Haag zit een mafkees met de naam Koolmees. Die wil Nederland laten geloven dat  als je makkelijker ontslagen kan worden, je ook sneller weer een vaste baan hebt.

Verder moet je ook makkelijker ontslagen kunnen worden als je te vaak ziek bent. Het is duidelijk: Niet alleen de flexibilisering is doorgeslagen, maar ook minister Koolmees is doorgeslagen.

Leden zeggen: "FNV niet lullen maar poetsen, mouwen opstropen!"

Leden zeggen ons nog steeds dat "ze zich in de steek gelaten voelen vanwege het steeds verder opschuiven van de AOW-leeftijd, zelfs zonder regeling voor zware beroepen". Dat begrijpen wij goed. Vanuit FNV Havens is het initiatief genomen om samen met andere sectoren in het Haven Industrieel Complex in Rotterdam een offensief te starten om hier wat aan te gaan doen.  Werknemers in de havensector hebben een zwaar beroep en de onregelmatige werktijden maken het nog zwaarder. Op 15 maart 2018 zijn kaderleden uit verschillende sectoren bij elkaar geweest en zij gaan dat offensief gezamenlijk organiseren.

Wij gaan de uitdaging aan

Nu minister Koolmees de ‘War on Workers’ heeft afgeroepen is het tijd om naar Den Haag te gaan. Als je als werknemer hiervoor niet de straat op wil, om jezelf, je partner, je kind(eren), vrienden en/of familie te behoeden voor een werkzaam leven zonder zekerheid, dan verdien je geen vast werk.

Kortom: wij gaan de uitdaging aan. Maar dat kunnen wij niet alleen. Doe mee en neem mensen mee.

Nu

Het plan van Koolmees om de vakbeweging uit te dagen, is perfect getimed.

Kom in het Offensief zowel op 1 mei in Den Haag als op 31 mei in Rotterdam. Over wat er op 31 mei in Rotterdam staat te gebeuren, komt binnenkort aparte informatie. Houdt dat in de gaten.

Vervoer

Wij gaan op 1 mei gezamenlijk met de trein naar Den Haag. We verzamelen op het stationsplein van Rotterdam CS om 12.45 uur. De trein naar Den Haag vertrekt om 13.06

Meld je aan en dan krijg je een kaartje voor de trein naar Den Haag. https://www.fnv.nl/over-fnv/ons-werk/acties-campagnes/echtebanen/1-mei-dag-van-de-echte-banen-2018/

Met strijdbare groet,

FNV Havens