Skip to main content

Ruud Wennekes met prepensioen!

30 april 2019

Na ruim veertig jaar knokken voor de belangen van werknemers, eerst bij het spoor later in de haven, gaat FNV Havens-bestuurder Ruud Wennekes (1955) met pensioen.

Het Haventeam over Ruud:

Niek Stam

“Ruud is een goede en loyale collega. Soms te ongeduldig en eigenwijs. Maar anders had hij niet in het Haventeam gepast. Ruud is een hardwerkende bestuurder met goede contacten met kaderleden. Een vroege vogel, die ook weer zo gevlogen was om de files voor te zijn. Maar was thuis ook weer aan het werk. Een echte cao-stormram met een groot vakbondshart voor havenwerkers en FNV Havens. Helaas hebben wij geen voorbeelden meer om te laten zien dat Ruud ook trots was op de FNV.”

Diane Schlee

“Secretaresse moeten zijn van Ruud Wennekes, na een heftige periode, stond niet op mijn wensenlijst. Maar niemand anders wilde. Toch was het een heerlijke uitdaging en na enkele weken, stond hij naast mijn bureau en zei hij: ‘Ik ben blij met je’. Ik ga hem echt missen.Welke bestuurder die een beetje sectorbudget over heeft, koopt daarvoor voor iedere secretaresse een kerststuk en het jaar daarna een kerstpakket in een container?Juist! Ruud Wennekes.”

Asmae Hajjari

“Ruud is een fantastische collega. Hij heeft humor, knokt voor alles waar hij voor gaat en is een harde werker. Wat Ruud typeert is dat hij in staat is zaken die je nodig hebt voor vakbondswerk snel te regelen. Zo kregen we vaak leuke gadgets op ons bureau en worden we in het magazijn verrast met dozen handschoenen voor onze leden die af en toe een maatje te klein zijn. Ruud is erg gesteld op team Havens en is trots op het werk dat we doen in de havens. Hij is erg collegiaal, belt vaak om te vragen waar je zit en hoe het gaat. Mooi, lief en bijzonder mens.”

Joost van der Lecq

“Er zijn maar weinig bestuurders die zo recht op hun doel af gaan als Ruud. Ruud kiest ook vernieuwende doelen. Zo is hij bijvoorbeeld de zescilindermotor achter de Stichting Veilige Haven en het Veiligheidscertificaat Havens. En Ruud heeft altijd maar een kort to-dolijstje; de meeste klussen heeft hij al gedaan voordat je ze op het lijstje kunt zetten. Een keiharde werker.”

Jacqueline Kootkar

“Alles aan Ruud went, behalve dat accent. Ik herinner me vooral bijzondere mailteksten van hem. Zoals: ‘Hoi D&J, Hoeveel lunchpakketten zijn er geregeld? 500. Oké moet maar genoeg zijn anders komen jullie toch broodjes smeren in een berenpak.’Of deze: ‘Hé, jij werkt toch ook voor de havens en die werken 24/7 dus jij ook. Hahaha.’En: ‘Even wat anders: zin om mee te gaan op 10 mei Den Haag actie, dan willen wij twee dames.’

Cees Bos

“Een fantastische collega met een groot vakbondshart die ook nog eens zeer creatief is. Ruud weet altijd van alles te regelen op zijn eigen, onnavolgbare, manier. Of het nu de organisatie rondom een grote actie is of het regelen van materiaal - Ruud kan het!Een unieke gozer die op geheel eigen wijze weet te onderhandelen en resultaten te boeken. Maar vooral………..Ruud laat zich niet gek maken. Hij doet zijn ding en kan uitermate stoïcijns reageren. Zijn droge humor en niet aflatende pogingen om collega’s binnen het Haventeam op de kast te jagen zijn uniek. Feilloos weet hij de prik op de juiste plaats toe te dienen. Kortom…………ook al is het een 020’er, een vent uit een stuk en een kanjer van een bestuurder en collega!”