Skip to main content

EECV: tender uitvraag aan EBS, MARCOR en ZHD

26 juni 2018

De directie van EECV heeft via een tender uitvraag gedaan aan drie bedrijven, waarvan er dan een het boord/boord werk kan gaan doen. De drie bedrijven die gevraagd zijn om te reageren op de tender zijn EBS, Marcor en ZHD.

De laatste twee hebben geen cao met FNV Havens. Wij hebben begrepen dat ZHD de tender heeft gewonnen maar of EECV het werk dan ook aan ZHD geeft is nog onduidelijk. Als ZHD het werk gaat doen, dan zien wij het als een eerste bewuste aanval op de arbeidsvoorwaarden van EECV, maar ook op die van IGMA, OBA, OVET, MAJA, EN EBS die wel een cao hebben.

Zoals we denken is dit mogelijk een bewuste aanval op uw arbeidsvoorwaarden, omdat alleen EBS met 2 bedrijven zonder cao uitgenodigd zijn. Wij betreuren dan ook dat de EECV directie deze keuze heeft gemaakt.

In het kader van het Offensief van FNV is aanbesteding een van de 4 pijlers waarop wij de komende jaren actie voeren. We hebben dus de mogelijkheid hier actie tegen te voeren. En als EECV de kant opgaat om cao werk niet meer onder een cao het laten verrichten (en dat is dan wapenfeit nummer 1 van Jan Gelderland) dan is het hek van de dam.

Mocht EECV toch doorgaan met ZHD dan zullen wij samen met de leden van EBS, EMO en andere bulk bedrijven oproepen om actie hier tegen te voeren.

Hierover worden jullie dan nader geïnformeerd.

Namens de kaderleden uit de bulk sector,

Ruud Wennekes,
Bestuurder FNV Havens.

Gerelateerde artikelen