Skip to main content

OPNIEUW SCHORST IGMA DIRECTIE CAO OVERLEG OP!

25 november 2015

Nadat de directie tijdens het eerste cao overleg negatief op onze voorstellen heeft gereageerd, hebben zij tijdens het tweede cao overleg hun standpunt gehandhaafd. De cao delegatie was hierover zeer teleurgesteld.

Toch heeft de cao delegatie haar verantwoording genomen en de cao voorstellen aangepast.

Dit hield in een langere looptijd waarin wij het volgende loonvoorstel deden:
1 jan 2016 € 75,00
1 jan 2017 1,5%
1 jan 2018 1,5%
1 jan 2019 1,25%

Eenmalige uitkeringen 2016 € 1750,= ,
2017,2018 en 2019 €1500,=.

Verder hebben wij uit de voorstellen brief laten vallen de duurzame inzetbaarheid en hebben de ombouw van de oudere dagen naar levensfase dagen aangepast. In de bijlage zit ons gehele aangepaste bod. IGMA deed hierover heel verbaast alsof het een totaal nieuw voorstellen pakket was.
Na een schorsing van IGMA kwam het verhaal dat zij dit eerst maar eens op zich in moesten laten inwerken. Het verbaasde de cao delegatie dat de directie ook niet eens wilde aangeven waarop zij wel akkoord wilden gaan. Nee, de directie wil alleen maar haar eigen voorstel handhaven en dat is de nullijn en het huidige cao voortzetten.

Het cao overleg zal op 7 december a.s. verder worden gevoerd. De directie zal echt stappen moeten maken willen zij met ons tot een onderhandelingsresultaat komen en daarmee eventuele acties voorkomen.

Mocht u vragen hebben, stel deze dan aan de delegatieleden.

Namens de onderhandelingsdelegatie,
Ruud Wennekes
Bestuurder FNV Havens