Skip to main content

P&O Ferries en FNV Havens verlengen de huidige CAO met 6 maanden

16 december 2023

Beste leden van FNV Havens en internationale collega’s,


Tijdens de ITF Fair Practice Committee in Chili en tijdens de sectorraadsvergadering FNV Havens van donderdag 14 december jl hebben wij uitgebreid gesproken over onze plannen met betrekking tot de aankomende strijd bij P&O Ferries. Zoals jullie weten was vandaag het beslissende overleg tussen directie (met vertegenwoordigers van UK-managemen) en FNV Havens. Wij delen jullie mede dat vandaag na intensief overleg besloten is om de huidige CAO, die op 31 december 2023 afloopt, te verlengen met zes maanden. Dus tot en met 30 juni 2024.


Management P&O Ferries geschrokken van de support voor P&O werknemers


Het management heeft aangegeven dat zij nog mogelijkheden ziet om er met ons uit te komen. Wij hebben aangegeven dat wij niet meer bereid zijn om onze CAO uit te kleden en blijven vasthouden aan ons alternatief voorstel. Geen verslechteringen van onze CAO. Het management P&O wilde meer tijd en stelde voor om na afloop van de huidige CAO vooral in gesprek te blijven. Wij praten niet als er geen CAO is. Geen CAO betekent ultimatum stellen en actievoeren indien nodig. Daar staan wij klaar voor!


FNV Havens voorkomt harde strijd voor nu!


Vervolgens heeft FNV Havens voorgesteld om de huidige CAO met zes maanden te verlengen zodat P&O Ferries management meer tijd heeft om met oplossingen te komen waar wij mee akkoord kunnen gaan.


Dus voor nu is de druk even van de ketel.


Wij danken jullie voor jullie steun en rekenen er weer op als het nodig blijkt te zijn. Wij zullen ook onze internationale collega-vakbonden op de hoogte stellen.


Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een mooi 2024.


Met solidaire groet,
Niek Stam
Mede namens ons onderhandelingsteam en onze leden

Bijlage: