Skip to main content

CAO RST: van eindbod naar onderhandelingsresultaat

29 april 2021

Op 13 april jl. kregen FNV Havens een aangepast eindbod in de CAO-onderhandelingen. Dit eindbod is uitgebreid besproken in de acht ledenvergaderingen die we op 14 april jl. hielden. Aan iedereen die daar bij geweest is: hartelijk dank, wij waarderen dat enorm.

De uitkomst van die vergaderingen was dat we het eindbod op drie punten aangevuld wilden zien:

  1. De garantie dat FNV Havens betrokken zou zijn bij het afsluiten van een sociaal plan voor de collega’s die door de TOS-implementatie boventallig worden.
  2. De garantie dat in de volgende cao (vanaf 1 januari 2022) een eerder-stoppenregeling zal worden opgenomen.
  3. Een structurele loonsverhoging naast de toepassing van de APC. 

Op 23 april 2021 heeft Tommy Moelgaard ons schriftelijk bevestigd dat hij bereid is een onderhandelingsresultaat te sluiten waar de eerste twee van die drie aanvullingen in zijn opgenomen. Dat is wat ons betreft goed nieuws. De onderhandelingsdelegatie meent dat hiermee in voldoende mate is voldaan aan onze wensen en dat zodoende geregeld is wat wij in elk geval in een éénjarige cao geregeld wilden zien.

Dit betekent dat wij FNV-leden nu de kans zullen geven zich in een referendum over dit resultaat uit te spreken. Leden van FNV Havens kunnen daarover voor 30 april a.s. post verwachten (i.v.m. weekend, een collectieve vrije dag en Koningsdag kunnen we pas woensdag 28 april a.s. post versturen).

Ben je lid, maar krijg je geen post? Meld dat dan even aan één van de kaderleden (of mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), dan gaan we kijken waar het is misgegaan en kunnen we je alsnog de referendumpost toezenden.

Met vriendelijke groet,

Danny Bossman - Corinne Bruin – Martin Geertsema - Joost van der Lecq