Skip to main content

Vierluik oplossingen RPS zo goed als rond

20 januari 2017

Beste leden,

Na vele maanden van onduidelijkheid is, wat op enig moment bekend werd dat zou gaan gebeuren, begin januari 2017 RPS dan toch failliet verklaard.
De afgelopen 8 maanden hebben dan ook veelal in het teken gestaan van, naast het Werkzekerheids-akkoord Containeroverslag Rotterdam, het komen tot aanvaardbare oplossingen voor de werknemers van RPS.

Uiteraard heeft FNV Havens zich vanaf het moment dat bekend werd dat RPS failliet zou (kunnen) gaan inzet gepleegd om op te komen voor de medewerkers die hierdoor geraakt worden.
Er zijn, om te kunnen komen tot oplossingen voor onze leden binnen RPS talloze uren overleg gevoerd zowel in het Projectteam als later in de Regiegroep.
Dit is alles behalve een makkelijk proces geweest, nee…. dit is een moeizaam proces geweest.

Bijkomend probleem is ook dat er nog veel onduidelijk is in de containeroverslag, o.a. over de vraag wat de rederijen gaan doen met hun containerpakketten. In april/mei gaan de rederijen hun keuzes bekend maken in relatie tot welke containerpakketten bij welke terminal behandeld gaan worden.


De inzet en de gesprekken vanuit FNV Havens hebben, ondanks alles dat de medewerkers van RPS wel overkomt, toch geleid tot een aantal oplossingen. Hieronder de uitkomsten van de gesprekken tussen partijen.

Lees verder in de bijlagen